Svlékl jsem bílý plášť

autor: | Bře 2, 2021 | Zamyšlení

Svlékl jsem bílý plášť

– tak se jmenuje kniha MUDr. Tomáše Lebenharta. Nyní tuto větu mohu použít u sebe.

Odešel jsem ze zdravotnického systému a školství v jeho podobách 02/2021. Záměrně to časově ohraničuji, protože kdyby se tyto systémy smysluplně a kreativně změnily, nevadí mi v nich pracovat. Zatím se všichni zdravotníci, učitelé, akademici snaží kreativně tvořit, zabývat se jednotlivcem a jsou jim tyto snahy neustále ztěžovány. Jako lékaři jsme vedeni pochopit nemoc, jsme tedy zaměřeni na nemoci. Mě zajímá, jak si udržet zdraví. Většinu lékařů zajímá příčina nemoci, kterou léčí léky. Mě zajímá duchovní příčina nemoci a léky při uzdravování vysazuji. Jde mi o to, posunout člověka ve vývoji, ne ho vrátit zpět. Také jdu do detailů fyzického těla, biochemie, ale neberu ho jako dogma.

Když se pacient nechce léčit nebo nedokáže projevit vůli, přesto ho nuceně lékaři léčí a zdravotnický personál pečuje. Je to pozice oběti a autority. Je založena na tom, že nejsme schopni být sami za sebe zodpovědní. Obviňujeme druhé ze svých chyb a nadáváme na autority, že nemůžeme zpívat. A já se ptám – máte pusu? Dýcháte? Proč nemůžete zpívat?

Když je vůle, změnit se dá všechno. Konzervativní dinosauři a toky peněz jsou však neúprosní. Buďto si člověk hájí své principy nebo své finanční zdroje. Tak nebo tak chybí sebereflexe a vývoj. Přebývá strach a chamtivost. Řešení? Buďto tito lidé odejdou sami nebo s pomocí a s menší pravděpodobností je může osvítit a změní se. Pak se může změnit i systém. A říkám to otevřeně – bude to bolet. Korunka je počáteční akcelerátor.

Má zodpovědnost je však za sebe sama. Sám jsem šel z pozice oběti do zodpovědnosti. Stále jsem nedošel, ale nějakou cestičku mám za sebou. Ano, je to těžké. Je těžké opouštět staré vzorce chování, které Vás dostaly tam, kde jste. Je již vědecky dokázáno, že mozkové neurony dokáží tvořit nové spoje. Tudíž i starý pes se dokáže naučit novým kouskům (ale asi ne stejně rychle). Vím, co to znamená osobní rozvoj. Ne z pohledu čtených knih a kurzů – to je jen vědění. Ale také z pohledu zkušenosti. Prožívání emocí a zážitků. Nestěžuji si nad pivem v hospodě do důchodu. Stěžoval jsem si, ale pak jsem vzal těch 30 korun a udělal smysluplnější věc. Jedno navazuje na druhé. Nelze přeskočit své fáze vývoje. Proto jsem i odešel ze zdravotnictví, kde mi není jedno, co se s ním děje. Není mi jedno, že jako lékaři neumíme vyléčit nemoci do plného zdraví a máme omezené možnosti. Není mi jedno, že se utrácí zbytečně peníze. Není mi jedno, že jsou zdravotníci vyhořelí. Ale ptejme se „co já můžu udělat“. A já můžu léčit tak, jak umím. Můžu spolupracovat s nemocným k uzdravení v té míře, v jaké se chce vyléčit a nestěžovat si. Můžu si sám zachovat zdraví pokud se budu mít rád a s tím souvisí, že se nebudu pohybovat v mantinelech, které mi někdo nebo něco vytyčí. Jsem schopen mantinely přeskočit. Mantinely s názvem komfortní zóna. Buďte taky schopni.

Všichni máme zodpovědnost za svou duši. Jak bylo například řečeno ve filmu Království nebeské jeruzalémským králem při šachové hře – “ … ať tebou bude pohybovat kdokoli a jakkoli, o své duši rozhoduješ jen ty sám. I kdyby ti, kdo s tebou hrají byli králové či lidé mocní. O SVÉ DUŠI ROZHODUJEŠ TY SÁM. Až vstaneš před Bohem, nemůžeš mu říci: jiní mi přikázali, abych učinil to či ono. S tím neobstojíš. …“


Dále je text pro zvídavé:

Prožité zkušenosti – restart – žití v přítomnosti

Budete-li se někdy zamýšlet nad vlastním životem, začínáte toto přemýšlení z koncového bodu svého životního příběhu. Minulost jste žili do přítomného okamžiku, ve kterém zrovna přemýšlíte. (Teď pominu fakt, že čas neexistuje, zatím v naší dimenzi jej vnímáme). Jestliže přemýšlíte nad sebou v přítomném okamžiku, vaše myšlenky jsou utvářeny na základě minulých zkušeností. Tudíž vlastně nežijete přítomností. K tomu, abyste se dostali do fáze čistých a ničím neovlivněných myšlenek, vás učí různá náboženství nebo filosofie. Člověk toho dosáhne také sám, ale musí se dívat dovnitř a nikoli hledat venku. Koneckonců výše zmíněné směry pouze člověka naučí vnímat svou duši, svůj vnitřní svět – kde se odráží vesmír.
Díky tomu, že jste prožili, co jste prožili, ovlivňujete svými přesvědčeními svou přítomnost. To je váš matrix, vaše realita. Vzorce chování, které jste se naučili v „hypnotickém“ stavu dítěte, které nasává informace z okolí, aby bylo schopno přežít, vás ovlivňují i v dospělosti – protože byly výhodné pro přežití! A většina s nimi i zemře. Nezmění svůj starý matrix v nové době. Což se nyní bude projevovat ve větším počtu a rychleji. Mladí nebo staří.
Pouze člověk chce ovládnout všude a všechno, jen ne sebe a svůj vnitřní svět. A počítám tam i sluníčkáře, kteří hlásají neustálé pozitivní myšlení. Je v pořádku zažívat i smutné věci. Člověk, který se bojí, se také i brání. Myslíte si, že dokážeme ovládnout pandemii očkováním? Že můžeme prodloužit pozemský lidský život implantovanými robotickými mechanismy a umělou inteligenci? Že ovládneme náš vývoj tím, že půjdeme na jinou planetu? To všechno jsou únikové mechanismy vystrašené lidské mysli. Nepřijme ten fakt, že tělo zemře. Nepřijme ten fakt, že tu bylo, je a bude hromadné vymírání živočišných druhů. Nepřijme ten fakt, že … ztratí moc. Ztratí moc a kontrolu nad vnějšími situacemi. Protože neumí dát klid a mír svému vnitřnímu světu. Dokud budou takto nemocní lidé na mocných pozicích. Nebude nikdy mír.

Můžete se uzdravit

Všímejte si vlastních myšlenek. Dovolte si prožívat vlastní emoce. Tvořte. Máme o sobě vytvořené přesvědčení = ego, které definuje naši osobu. Na základě našich přesvědčení a přesvědčení okolí. To, že po nás ostatní chtějí určité chování, toho si všímáme. Ale že i my sami se nutíme do určitého chování? Ano. Všimněte si toho taky. Všímejte si svých myšlenek, emocí, chování. Jakou jste k nim měli motivaci? Odkud se vzala? Nyní budete více a více atakováni médii, názory odborníků, kamarádů. Všechny sociální sítě chtějí vaši pozornost a nabízet vám obsah, který by vás zajímal. Chtějí ovlivnit vaše chování a podmanit si vás. Že se nedáte? Aha… a necháte se očkovat, abyste už měli klid a žíli zase jako dříve? – Odkud máte tuto myšlenku?

Stokrát opakovaná lež se stává pravdou

Je jedno jestli jste ministryně nebo Pepa z depa, ovlivnitelní jsme všichni. Jinak bychom nepřežili. Mocní jen aplikují účinnější mechanismy manipulace a nadšenci jim v tom pomáhají. Jakto, že dobrovolné očkování je dobrovolné do té míry, do jaké chcete chodit do práce, na nákupy, cestovat? Aby si lidé udrželi svůj luxus v již zaniklém světě, obětují své svobody. Jak jednoduché a mocní nemuseli dělat nic, lid si zvolil sám. Platí za to, aby mohli žít jako dříve, i když tak mohou žít i nyní. Tyto a další současné problémy se budou nabalovat a nabalovat, až si uvědomíme, že jsme obětní slepice snášející vajíčka v kleci …

CÍLEM JE NEMANIPULOVAT

Ať už aktivní nebo pasivní manipulace je vedena skrze zájem ovlivnit vnější okolnosti. Ovlivnit můžeme jen svůj život a svůj matrix! Všechna manipulace se ve vesmírných zákonech obrátí proti nám. Vaše myšlenky řídí váš matrix, ale vaše emoce vás dovedou ke svobodě. Jsme ovlivněni názorem na sebe samé. Buďte prázdní a vnímejte bez lpění. Vaše pocity vás povedou ke štěstí.

Pokud Vás zajímá tvorba reality a schopnost se soustředit, tak dr. Joe Dispenza vysvětluje spojeným vědeckým i ezoterickým způsobem zde ve videu.

Proto jsem svlékl bílý plášť, nemohu se podílet na zotročení sebe = lidí = společnosti = států na úkor plánů mocných. Jsem tu, abych ukazoval světlo. Tak jako každý z Vás. Buďte odvážní, odhalte a odhoďte své strachy. Protože budoucnost není předem daná a jen my sami si ji tvoříme. Budoucnost a minulost neexistuje. Žijeme v přítomnosti a v ní dokážeme cokoli!